Onze stoeterij

Elk jaar fokken we zo'n vier veulens. In principe is het doel om deze als veulen te verkopen. Een enkeling houden we aan om onze fokkerij mee voort te zetten.De merries waarmee we fokken zijn met zorg geselecteerd: ze moeten een meerwaarde bieden voor wat betreft prestatie, karakter, gezondheid en exterieur. Wij vallen voor knappe, atlethische paarden, die prettig zijn in de omgang en gemakkelijk te rijden....dit nemen we mee bij het kiezen van de hengst. 

Benieuwd naar onze veulens? Klik hier....

 

Kraamzorg voor uw merrie/veulen

Vanaf 2021 bieden wij ook professionele begeleiding bij de geboorte van uw veulen. Als u geen ervaring heeft met de geboorte van een veulen, of niet de tijd of de mogelijkheid om te waken tijdens de laatste dagen van de dracht, dan kan uw merrie bij ons terecht.

Intensieve controle voorkomt ernstige complicaties. Hiertoe streven we naar een continue toezicht door middel van cameratoezicht en een Birthalarm. De zorg voor merrie en veulen is toevertrouw aan dierenarts Ingrid Franse.

 

Vruchtbaarheidsbegeleiding

In het merrieseizoen (15 maart - 15 augustus) biedt dierenkliniek De Schelde de fokkers de gelegenheid om naar het merriespreekuur te komen voor het bepalen van het juise K.I. moment, drachtigheidsecho's en overige behandeling zoals spoelen en dichtzetten. Elke dag kunt u hiervoor tussen 08.30 en 9.30 uur terecht in Heerle; door de week is er ook 's avonds om 18.30 uur mogelijkheid.

Wel vriendelijk verzoek om altijd even te bellen voor een afspraak!

Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar
06 - 4396 1934
of stuur ons een e-mail »